P1110116

23.05.15 / WK Weilheim 12 uurs race

Wereldkampioen wordt je niet zomaar...

Op zaterdag 9 mei nam ik deel aan de Expert Training en het was een boeiende belevenis.

Zelfs wanneer je al behoorlijk wat ervaring hebt worden er details bijgeschaafd en wordt er gewerkt aan foutjes die in je technische bagage zitten.

Daarnaast heb ik het ervaren als een goeie gelegenheid om je te realiseren dat het steeds beter kan en dat je daar als biker ook steeds moet naar streven, want het biedt een meerwaarde bij de beoefenen van je sport.

Ikzelf durf met overtuiging zeggen dat de details die ik door deelname aan de clinic heb kunnen bijschaven, zonder twijfel hebben bijgedragen bij het behalen van mijn wereldtitel het voorbije weekend op het WK 12uurs MTB te Weilheim (Ger).

De race werd onder zeer moeilijke en zware omstandigheden gereden en ik kon uiteindelijk de overwinning binnenhalen na 11u wedstrijd met een miniem verschil van 6 minuten.

Ik hoef je dus niet uit te leggen waarom elk detail van belang is, ook op rij-technisch gebied.

Ik zou dus zeggen: "Zeker eens doen, en Rob doe zo verder want je helpt een heleboel bikers letterlijk en figuurlijk "het juiste pad te vinden"Sportieve groeten, Luc Smits "Froggi"